ايران چهارمين توليدكننده بزرگ ماده معدني سرب و روي در آسيا بعد از چين، قزاقستان و هند ميباشد. همچنين از نظر توليد شمش روي جايگاه ششم و از نظر توليد سرب جايگاه پنجم را در آسيا دارا ميباشد.
با احداث كارخانجات يكصد هزارتني شمش روي در زنجان ايران نقش بارزي را در بازارهاي جهاني ايفا خواهد نمود.
معدن مهديآباد نيز يكي از بينظيرترين معادن سرب و روي در جهان به جهت ذخيره معدني اكسيده و سولفوره ميباشد، كه ايجاد كارخانة توليد روي در نزديكي مهديآباد گام بزرگي در ارتقاء جايگاه صنعت سرب و روي در ايران خواهد داشت.
برطبق گزارشات گروه بينالمللي مطالعات سرب و روي مصرف سرانه روي در ايران 14/1 كيلوگرم در سال ميباشد كه اين ميزان معادل مصرف سرانه روي در آمريكاي جنوبي ميباشد. متوسط مصرف سرانه در اروپاي غربي 9/5 كيلوگرم و در آمريكاي شمالي 4/3 كيلوگرم ميباشد. در چين متوسط سرانه مصرف در حدود 5/2 كيلوگرم ميباشد.
اين مطلب نشان ميدهد كه ايران داراي پتانسيل قابل ملاحظهاي در جهت افزايش تقاضاي روي بخصوص در صنايع گالوانيزاسيون و زيرساختها دارد.
در حوزه سرب نيز چشمانداز روشني درخصوص افزايش تقاضا در ايران وجود دارد. در اروپاي غربي متوسط هدف سرانه سالانه 4 كيلوگرم ميباشد. در چين متوسط مصرف سرانه 7/1 كيلوگرم و در هند 15/0 كيلوگرم ميباشد. در ايران متوسط مصرف سرانه سرب 93/0 كيلوگرم ميباشد.
باطريهاي سرب ـ اسيدي مصرفي در اتومبيلها، موتورهاي برقي، برق جانشين (UPS) در شبكه كامپيوتر و مخابرات ميتواند بازار عمدهاي در ايران بوجود آورد.